Biomimicry

Opdrachtgever : Artis

De opdracht was om een nieuw gebouw te ontwerpen gebaseerd op biomimicry. Biomimicry is de wetenschap van het imiteren van dierlijke soorten. Biomimicry word gebruikt om deze dierlijke functies

 te gebruiken in de menselijke wetenschap. Voorbeelden hiervan zijn het vliegtuig, klittenband en meer.

Dit hebben we gedaan door een bescherm koepel te bouwen gebaseerd op een gordeldier die het helen gebied beschermt van abiotische en biotische factoren.

https___cdn-kiosk-api.telegraaf.nl_420e5e80-6132-11eb-9d37-0255c322e81b.jpg
 
idno.png

Eureka Cup

Opdrachtgever : De politie

We  moesten een onveilige buurt zoeken en die veilig maken.

Dit hebben we gedaan door een donkere onveilige buurt te verlichten met een speciaal soort lamp die zijn eigen energie opwekt.

Click Here for More
 

L1 P3

Dit maal waren we thuis het was onze eerste keer dat we te maken hadden met corona en moesten we vanaf thuis onze eigen project maken. Dit was een van mijn mindere opdrachten aangezien ik nog heel erg moest wennen aan het thuis zitten. Deze opdracht kregen we van de school.

 

Circlefied

Opdrachtgever : Circlefied

Het bedrijf Circlefied wenst een circulair ontworpen eyecatcher die hun bedrijfsvisie uitdraagt, en ter promotie van het bedrijf inzetbaar is op beurzen. Dit hebben we gedaan door een speciale prullenbak te maken. Die bewustzijn verspreid over zwerf afval.

Read More
peop.jpg
 
eureka_YXJfODU1eDQ5MF9kXzFfcG5nXy9fYXNzZXQvX3ByaXZhdGUvbmV3cy82MTU_47265f79.png

 Eureka cup

Opdrachtgever : De politie

De online wereld wordt steeds interessanter en toegankelijker. Kinderen maken op steeds jongere leeftijd kennis met de legio mogelijkheden van het internet. Dit heeft echter ook een schaduwkant. Misschien heb je er zelf op een bepaalde manier ervaring mee: veel kinderen worden het slachtoffer van online pesten of zelfs online seksueel misbruik. Online pesten begint vaak klein, maar wordt strafbaar als het beledigend, discriminerend of smaad is. Stelselmatig pesten kan uitmonden in stalking en ook dat is strafbaar. De Politie heeft veel materiaal hierover online staan waar jongeren informatie kunnen vinden of hulp kunnen zoeken. Deze bronnen worden echter te weinig gebruikt. Jullie werken als innovatiespecialist bij de Politie. Jullie taak is om jongeren bewust te maken van wat ze kunnen doen bij het tegengaan van online pesten.

Ons idee is om een reclamefilmpje te maken waar er verteld wordt over wat cyberpesten met een kind doet en een verwijzing naar een soort kindertelefoon voor gedupeerden van cyberpesten.​
Het reclamefilmpje wordt op socialemedia gezet waar kinderen op zitten zoals tik tok youtube en instagam.​

Read More
 
Luchtfoto_Mauritskade_58_Peter_Elenbaas.jpg

Verduurzaming challenge

Opdrachtgever : Metis Montessori Lyceum

 We moesten een gebouw (de school, oudbouw) veranderen zodat het goed geïsoleerd is, en duurzaam is, zodat het minder gas verbruikt en beter voor de natuur is.      

onze oploosing:

ØGlaswol isolatie

Isoleren zorgt ervoor dat de woning sneller is opgewarmd omdat de warmte langer blijft hangen. Er hoeft dus veel minder gestookt te worden om het behaaglijk warm te krijgen. Stoken hoeft veel minder. ... Doordat de woning goed is geïsoleerd, blijft de warmte in de zomer juist buiten en blijft het binnen heerlijk koel en verdiend zich terug in 3 tot 5 jaar.

ØBeweging 's sensoren

 Verlichting is in sommige organisaties verantwoordelijk voor 20% tot 50% van het totale energieverbruik. Door energiezuiniger, slimmer en met andere technieken te verlichten is veel te besparen op kosten én CO2-uitstoot en kan wel tot 90%besparen op verlichtingskosten  verdien terug binnen 2 jaar.

 Tijdschakelklok 

 Wist u dat soms tot 30% van het energieverbruik binnen organisaties pure verspilling is? Omdat bijvoorbeeld ’s nachts computers, kopieermachines of andere apparatuur nog aan staan? Een gemiddeld bedrijf dat niet ’s nachts of in het weekend werkt, verbruikt nog steeds tussen de 15% en 20% van de elektriciteit. Dit is grotendeels niet productie gebonden en hierop kan dus, zonder ingrijpen in het proces, bespaard worden verdiend terug binnen 1 jaar.

 

Bekwaamheidsdossier

Ik heb veilig leren werken met apparaten die voorheen voor mij onbekend waren dit word gerepresenteerd door mijn  badge met deze kennis heb ik vele mooie maquettes kunnen bouwen.

Ook heb geleerd hoe ik me gedragen in een klaslokaal hiervoor representeer ik een andere badge die ik heb gekregen door te laten zien dat ik weet hoe ik me moet gedragen.

Read More