top of page

Biomimicry L1 P1

Opdrachtgever : Artis

Bèta-werelden: Energie, Water & Natuur 

Lifestyle & Design 

De opdracht was om een nieuw gebouw te ontwerpen gebaseerd op biomimicry. Biomimicry is de wetenschap van het imiteren van dierlijke soorten. Biomimicry wordt gebruikt om deze dierlijke functies te gebruiken in de menselijke wetenschap. Voorbeelden hiervan zijn het vliegtuig, klittenband en meer.
Dit hebben we gedaan door een beschermende koepel te bouwen gebaseerd op een gordeldier, die het helende gebied beschermt tegen abiotische en biotische factoren.

https___cdn-kiosk-api.telegraaf.nl_420e5e80-6132-11eb-9d37-0255c322e81b.jpg
Home: Welcome
idno.png

Eureka Cup L1 P2

Opdrachtgever : De politie

Bèta-werelden: Mobiliteit & Ruimte 

Lifestyle & Design 

We moesten een onveilige buurt zoeken en die veilig maken.
Dit hebben we gedaan door een donkere, onveilige buurt te verlichten met een speciaal soort lamp die zijn eigen energie opwekt.

Click Here for More
Home: About My Project

L1 P3

Bèta-werelden: Lifestyle & Design

Dit maal waren we thuis. Het was onze eerste keer dat we te maken hadden met corona en moesten we vanaf thuis onze eigen project maken. Dit was een van mijn mindere opdrachten, aangezien ik nog heel erg moest wennen aan het thuiszitten. Deze opdracht kregen we van school.

Home: Text

Circlefied

Opdrachtgever : Circlefied
Bèta-werelden: Liefstyle & Design 
Energie, Water & Natuur

Het bedrijf Circlefied wenst een circulair ontworpen eyecatcher die hun bedrijfsvisie uitdraagt en ter promotie van het bedrijf inzetbaar is op beurzen. Dit hebben we gedaan door een speciale prullenbak te maken die bewustzijn verspreidt over zwerfafval.

Read More
peop.jpg
Home: Conclusion
eureka_YXJfODU1eDQ5MF9kXzFfcG5nXy9fYXNzZXQvX3ByaXZhdGUvbmV3cy82MTU_47265f79.png

 Eureka cup

Opdrachtgever : De politie

De online wereld wordt steeds interessanter en toegankelijker. Kinderen maken op steeds jongere leeftijd kennis met de vele  mogelijkheden van het internet. Dit heeft echter ook een schaduwkant. Misschien heb je er zelf op een bepaalde manier ervaring mee: veel kinderen worden het slachtoffer van online pesten of zelfs online seksueel misbruik. Online pesten begint vaak klein, maar wordt strafbaar als het beledigend, discriminerend of smaad is. Stelselmatig pesten kan uitmonden in stalking en ook dat is strafbaar. De Politie heeft veel materiaal hierover online staan waar jongeren informatie kunnen vinden of hulp kunnen zoeken. Deze bronnen worden echter te weinig gebruikt.
Jullie werken als innovatiespecialist bij de Politie. Jullie taak is om jongeren bewust te maken van wat ze kunnen doen bij het tegengaan van online pesten. Ons idee is om een reclamefilmpje te maken waarin verteld wordt over wat cyberpesten met een kind doet en een verwijzing naar een soort kindertelefoon voor gedupeerden van cyberpesten. Het reclamefilmpje wordt op sociale media gezet waar kinderen op zitten zoals TikTok, YouTube en Instagram.

Read More
Home: Body
Luchtfoto_Mauritskade_58_Peter_Elenbaas.jpg

Verduurzaming challenge

Opdrachtgever : Metis Montessori Lyceum
Bèta-werelden: Energie, Water & Natuur 
Market & Money

We kregen de opdracht om een oud gebouw van de school goed te isoleren en duurzaam te maken, zodat het minder gas verbruikt en beter is voor het milieu.

Onze oplossing bestaat uit:

  • Isolatie met glaswol: isolatie zorgt ervoor dat de woning sneller opwarmt en warmte langer binnen blijft hangen. Hierdoor hoeft er minder gestookt te worden om het binnen behaaglijk warm te krijgen. Doordat de woning goed is geïsoleerd, blijft de warmte in de zomer juist buiten en blijft het binnen koel. De investering verdient zich terug binnen 3 tot 5 jaar.

  • Bewegingssensoren voor verlichting: verlichting is in sommige organisaties verantwoordelijk voor 20% tot 50% van het totale energieverbruik. Door energiezuiniger, slimmer en met andere technieken te verlichten kan er veel bespaard worden op kosten én CO2-uitstoot. Door het gebruik van bewegingssensoren kan er tot wel 90% bespaard worden op verlichtingskosten. De investering verdient zich terug binnen 2 jaar.

  • Tijdschakelklok: soms is tot 30% van het energieverbruik binnen organisaties pure verspilling, omdat bijvoorbeeld computers, kopieermachines of andere apparatuur 's nachts nog aan staan. Een gemiddeld bedrijf dat niet 's nachts of in het weekend werkt, verbruikt nog steeds tussen de 15% en 20% van de elektriciteit. Dit is grotendeels niet productiegebonden en hierop kan dus zonder ingrijpen in het proces bespaard worden. De investering verdient zich terug binnen 1 jaar.

Home: Intro
WhatsApp Image 2023-02-27 at 18.03.54.jpg

In het licht van Vincent van Gogh L3 P1

Opdracht gever: Van gogh museum
Bèta-werelden: Lifestyle & Design 
Science & Exploration

Wij kregen de opdracht een expositie te maken die gebruik maakt van verschillende technologieën en gepaard is met een specifiek kunstwerk.


Oplossing: Wij hebben een tunnelkamer ontworpen die het thema van het schilderij weergeeft. In deze tunnel vormen alle muren een groot televisiescherm dat alles kan projecteren, zodat je het schilderij als attractie maandelijks kan vervangen en niet de hele kamer hoeft te herbouwen.

Home: About My Project
WhatsApp Image 2023-02-27 at 17.40_edited.jpg

Wapenbezit onder jongeren L3 P2

Opdrachtgever : politie
Bèta-werelden: Lifestyle & Design 
Mens & Medisch

Wij moesten een oplossing bedenken voor het wapenbezit onder jongeren.


Onze oplossing was om verschillende ophaalpunten te creëren waar jongeren anoniem hun wapens kunnen inleveren. Deze wapens worden dan door een geautomatiseerde bus opgehaald, vergelijkbaar met hoe het vuilnis wordt opgehaald. Zo kunnen jongeren hun wapens op een veilige en verantwoorde manier kwijt en kunnen we samen werken aan een veiligere samenleving.

Home: About My Project

Openbaar vervoer met een beperking L3 P3

Opdrachtgever:Vervoerregio Amsterdam
Mobiliteit & Ruimte 
Mens & Medisch

Wij kregen de opdracht het openbaar vervoer toegankelijker te maken voor mensen met een Mobiliteitsbeperking

beetje-jammer-weer_edited.jpg

Onze oplossing:

Omdat er iets gebeurde met onze docent hebben we deze opdracht nooit afgerond.

Home: Other Projects

Kartent L4 P1 en p2

karton is mijn voedselbron

Opdrachtgever : Kartent/ Hva
Beta werelden: Lifestyle & Design

WhatsApp Image 2023-02-09 at 14.49_edited.jpg

De Opdracht

wij kregen de opdracht om van karton een speeltje of iets dergelijks voor een huisdier te maken.

Ons project

Ons gekozen idee was een tafel met daaronder een doolhof (wij waren de eerste, dus de rest van de groepen zijn niet origineel). Dit ontwerp is bedoeld als tafel die je in de woonkamer neerzet en waar je bijvoorbeeld je sleutels op legt en een plant op hebt staan. Het is niet de bedoeling om het te gebruiken als eettafel.
Aan de zijkant van de tafel zit een gat waar het dier (bijv. hamster) naar binnen kan en uiteindelijk naar een voederbak toe kan door een heel parcours af te leggen. Als de hamster klaar is met spelen, kan het tafelblad eraf en kan de hamster eruit gehaald worden. De afmetingen zijn 1m lang, 50cm breed en de tafel is ongeveer 1.30m hoog.

bitcv_edited.jpg

Want to read more about these projects? Contact me and I’ll gladly tell you more!

Contact
Home: Other Projects
Studentenkamer

Keuze prroject L4 P3

opdrachtgever:MSA

Aangezien dit een keuzeproject was, moesten wij dit keer voor het eerst zelf een project verzinnen. Wij begonnen met de discussie over ons schoolsysteem en hoe het oud was en niet meer werkte, dus daar gingen we mee aan de slag. Uiteindelijk besloten we dat dit te breed was en dat we de M-uren gingen aanpakken. M-uren zijn vrije uren waarin studenten zelf kunnen bepalen wat ze doen. Elke 3 weken moeten ze zich inschrijven en hebben ze dagelijks derde uur een M-uur. Het exacte aantal M-uren verschilt per school. Bijvoorbeeld op het IVKO hebben ze slechts 3 keer per week een M-uur in plaats van dagelijks.

Opdracht: Bedenk een systeem voor de M-uren die werkt voor alle leerlingen zodat leerling meer gemotiveerd worden zich nuttige te maken in deze lesuren.

Onze oplossing: 

Om leerlingen te motiveren tijdens de M-uren bedachten wij een systeem waarbij ze extra punten kunnen verdienen voor hun toetsen. Bijvoorbeeld voor het vak Scheikunde kunnen leerlingen zich inschrijven voor een speciaal Scheikunde M-uur dat 3 lesuren duurt. De invulling van deze lessen hangt af van de docent, maar het kan bijvoorbeeld een practicum, een formatieve toets of lastige opdrachten omvatten. Uiteindelijk worden de leerlingen beoordeeld met een cijfer van één tot tien, waarbij dit cijfer bepaalt hoeveel extra punten ze krijgen. Bij een 10 krijgen ze bijvoorbeeld 1 volledig punt extra op hun volgende toets, terwijl ze bij een 6 slechts 0,6 punten extra krijgen. Op deze manier maken leerlingen zich nuttig terwijl ze zich voorbereiden op de toets die ze gaan maken.

We hebben ook een ander systeem dat werkt met punten waarbij je een strippenkaart ontvangt. Zodra de kaart vol is, ontvang je een tegoedbon die je kunt inwisselen voor een prijs, zoals een Metis-hoodie, en de hoofdprijs een laat komen tegoedbon. Deze tegoedbon geeft je recht op een keer te laat komen tot maximaal 15 minuten.

Click Here for More
Home: About My Project

Bekwaamheidsdossier

Ik heb veilig leren werken met apparaten die voorheen voor mij onbekend waren dit word gerepresenteerd door mijn  badge met deze kennis heb ik vele mooie maquettes kunnen bouwen.

Ook heb geleerd hoe ik me gedragen in een klaslokaal hiervoor representeer ik een andere badge die ik heb gekregen door te laten zien dat ik weet hoe ik me moet gedragen.

Ook kan ik nu beter Technasium  bestanden schrijven.

Read More
Home: Text
bottom of page